Een tijd geleden vond ik Henrike haar bedrijf via Facebook doordat ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen met mijn darmklachten. Darmklachten zijn moeilijk en ongrijpbaar om zelf achteraan te gaan. Ik had al van alles geprobeerd maar niets hielp voor de langere termijn. Het is ook niet iets waar ik zomaar met iedereen over praat. Ik vond het daarom de eerste keer best spannend om zoveel te praten over dit onderwerp. Henrike stimuleerde me juist om zoveel mogelijk relevants te vertellen. Dit kon mij juist alleen maar helpen! Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar omdat ze heel rustig en begripvol overkomt. Dit vond ik een erg fijne manier van begeleiden. We planden om de zoveel weken steeds een afspraak om te bekijken hoe het ging. Ook mocht ik Henrike altijd appen wanneer ik vragen had. Dit heb ik vooral in het begin nog wel eens gedaan. Ze is erg behulpzaam en komt vaak met goede producten en alternatieven. Ook haar eigen recepten heb ik vaak gebruikt omdat het in het begin best lastig was om (in mijn geval) glutenvrije en lactosevrije recepten te maken.

 

Wat heeft het mij opgeleverd? We zijn tot de conclusie gekomen dat ik een overgevoeligheid heb voor gluten. Dit betekent dat ik hier de rest van mijn leven wel op moet blijven letten. Ik kan in principe alles eten maar ik moet dit met mate doen en goed op elkaar afstemmen. Zo houd ik mijn klachten onder controle. Ik had altijd erge last van een pijnlijke en opgezette buik en van obstipatie. Dit is sinds een aantal maanden een heel stuk minder.

 

Ik weet door de gesprekken met Henrike waar ik op moet letten en wat goede alternatieven zijn qua eten. Ook de voorgeschreven voedingssupplementen helpen mijn darmen weer gezonder te worden. Wat ik fijn vind aan Henrike haar manier van werken is dat ze je niet op kosten wil jagen. Ze schrijft af en toe wel voedingssupplementen voor maar dit is volledig voor jouw eigen keuze. Op deze manier ben ik dus geen handen vol geld kwijt en ben ik toch erg blij met de resultaten!’’