Net als vele jonge vrouwen, slikte ik op jonge leeftijd al de pil. Op mijn 19e stopte ik daar gedurende 5 maanden mee, maar mijn cyclus kwam niet op gang. Aangezien ik dat vreemd vond, nam ik contact op met mijn arts. Die vond het echter niet nodig om actie te ondernemen en adviseerde mij maar weer gewoon de pil te slikken.

Pas op mijn 26e stopte ik weer met de pil en ruim driekwart jaar bleef mijn menstruatie volledig uit. Ook toen nam ik weer contact op met de arts, waar ik te horen kreeg dat ik maar terug moest komen als ik een concrete kinderwens had.

Voor mij voelde dit niet goed, wat ervoor zorgde dat ik zelf op onderzoek uit ging. Zo kwam ik erachter dat mijn manier van leven (voeding) ontzettend veel invloed had op mijn hormonen en cyclus, terwijl ik dacht al behoorlijk gezond te leven.

Steeds meer begon ik mij te interesseren voor voeding & mind en de effecten ervan. Ik zag de vervelende gevolgen van onbalans in het lichaam die zich vaak uiten in klachten als huiduitslag, klachten rondom de cyclus, hoge bloeddruk, slaapproblemen, niet kunnen afvallen, ontstekingen in het lichaam etc. en besloot mij hierin te verdiepen.

Ik ben vooral geïnteresseerd geraakt in de oorzaak van vele vage klachten en hoe die bij de bron aangepakt kunnen worden.

Daarbij kijk ik naar het gehele beeld: de klachten in relatie tot voeding, training en het mentale aspect.

Nu hoop ik jou daarmee te kunnen helpen, zodat jij ook lekker in je vel komt!

Fitte, enthousiaste groet,
Henrike