Ervaringen van anderen

 

Zonder Henrike was het niet gelukt onze levensstijl blijvend aan te passen

 

Henrike kwam op weer op mijn pad toen ik las hoe actief ze zich aan het verdiepen was in de Hormoonfactor. Ik ken haar al jaren en ik weet intussen dat als ze ergens voor gaat, ze niet stopt voor ze alle ins- en outs kent.

 

Als ik iemand kon vragen hoe ik onze kinderwens vanuit een ander oogpunt kon benaderen dan was het Henrike. Ze heeft me en ons vervolgens omarmd met weetjes en feiten die ons hielpen het juiste spoor van voeding en ontspanning te pakken te krijgen.

 

Ze voelt naar mijn idee heel goed aan dat je graag iets verandert wat niet functioneert zoals het zou moeten functioneren. Je lichaam heeft daar waarschijnlijk een reden voor en daar kun je naar op zoek gaan.

 

Met de juiste stappen en geduld heeft ze ons op weg geholpen. Je moet het zelf doen, maar zonder Henrike was het niet gelukt onze levensstijl blijvend aan te passen. Ik ben me nu bewust van eten, sporten en ontspanning en er is balans. Ik heb leren luisteren naar wat mijn lichaam me vertelt en sta daardoor dichter bij mezelf.

Maaike

Ik had altijd erge last van een pijnlijke en opgezette buik en van obstipatie. Dit is sinds een aantal maanden een heel stuk minder.

 

Een tijd geleden vond ik Henrike haar bedrijf via Facebook doordat ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen met mijn darmklachten. Darmklachten zijn moeilijk en ongrijpbaar om zelf achteraan te gaan. Ik had al van alles geprobeerd maar niets hielp voor de langere termijn. Het is ook niet iets waar ik zomaar met iedereen over praat. Ik vond het daarom de eerste keer best spannend om zoveel te praten over dit onderwerp. Henrike stimuleerde me juist om zoveel mogelijk relevants te vertellen. Dit kon mij juist alleen maar helpen! Ik voelde me erg op mijn gemak bij haar omdat ze heel rustig en begripvol overkomt. Dit vond ik een erg fijne manier van begeleiden. We planden om de zoveel weken steeds een afspraak om te bekijken hoe het ging. Ook mocht ik Henrike altijd appen wanneer ik vragen had. Dit heb ik vooral in het begin nog wel eens gedaan. Ze is erg behulpzaam en komt vaak met goede producten en alternatieven. Ook haar eigen recepten heb ik vaak gebruikt omdat het in het begin best lastig was om (in mijn geval) glutenvrije en lactosevrije recepten te maken.

 

Wat heeft het mij opgeleverd? We zijn tot de conclusie gekomen dat ik een overgevoeligheid heb voor gluten. Dit betekent dat ik hier de rest van mijn leven wel op moet blijven letten. Ik kan in principe alles eten maar ik moet dit met mate doen en goed op elkaar afstemmen. Zo houd ik mijn klachten onder controle. Ik had altijd erge last van een pijnlijke en opgezette buik en van obstipatie. Dit is sinds een aantal maanden een heel stuk minder.

 

Ik weet door de gesprekken met Henrike waar ik op moet letten en wat goede alternatieven zijn qua eten. Ook de voorgeschreven voedingssupplementen helpen mijn darmen weer gezonder te worden. Wat ik fijn vind aan Henrike haar manier van werken is dat ze je niet op kosten wil jagen. Ze schrijft af en toe wel voedingssupplementen voor maar dit is volledig voor jouw eigen keuze. Op deze manier ben ik dus geen handen vol geld kwijt en ben ik toch erg blij met de resultaten!’’

Emma

Ik ben inmiddels gestopt met mijn anti-histamine pillen en heb ik geen last meer van mijn eczeem

 

Doordat ik verschillende ongemakken had van eczeem tot aan gevoelige darmen en regelmatig kramp in mijn benen, heb ik door Henrike een EMB test laten doen om de oorzaken van mijn klachten te onderzoeken. Hier kwamen hele voor mij bekende conclusies uit. Dit heeft geresulteerd in supplementen om mijn lichaam even een ondersteunende boost te geven, na een paar weken kon ik duidelijk verbetering merken.

 

Ik ben inmiddels gestopt met mijn anti-histamine pillen en heb ik geen last meer van mijn eczeem. Mijn buik is aanzienlijk rustiger en heb ik geen kramp in mijn benen meer gehad. Leuke extra bijkomstigheid, ik kan tegenwoordig weer hele dagen mijn lenzen dragen, zonder dat ik last heb van droge ogen. Ben erg blij dat ik dit heb laten doen en mijn lijf is blij met mij.

Caroliene

Ik hoef geen medicijnen meer te slikken tijdens mijn menstruatie

 

Begin 2021 heeft Henrike me geholpen met mijn eetgewoontes. Ik heb endometriose en had daardoor verschillende klachten. Onder andere vermoeidheid, kleine ontstekingen en heftige bloedingen. Ik kwam Henrike tegen op Facebook, doordat iemand haar pagina deelde. Henrike heeft me geholpen anders te gaan eten, waardoor ik veel minder moe ben, de ontstekingen minder voorkomen en ik geen medicijnen meer hoef te slikken tijdens mijn menstruatie.
De begeleiding van Henrike heb ik als heel prettig ervaren, ze denkt echt mee. Haar adviezen zijn duidelijk en goed op te volgen. Ze geeft veel tips en praktische informatie.

Evelyn

De ziekte van Crohn zal ik nooit vanaf komen, maar door de uitgebreide gesprekken met Henrike en het aanpassen van eetgewoontes ben ik een heel ander mens geworden waar ik Henrike met al haar kennis super dankbaar voor ben.

Afgelopen jaar kreeg ik van de MDL arts te horen dat ik ziekte van Crohn heb. Daarvoor was ik bij de longarts geweest en bij een reuma arts, daar kwamen mijn klachten niet weg en beide hebben mij geadviseerd om naar de MDL arts te gaan. Na wat onderzoeken bleek het dus Crohn.

 

Waar ik het meeste last van had was dat ik plotseling aandrang krijg voor ontlasting en dan à la minute naar een toilet moet. Dit werd zo erg dat het heel vervelend is om van huis te gaan. Daarnaast had ik veel last van vermoeidheid.

 

Het zat met name in het laatste gedeelte van de dunne darm en de arts vroeg mij of ik hier medicijnen voor wilde of over drie maanden terug komen. Ik heb gekozen voor het laatste en in die tussentijd kreeg ik via een familielid het advies de site van Henrike eens te bekijken.

 

In het eerste contact kwam gelijk naar voren dat Henrike me kan helpen mits ik bereid was om “er voor te gaan” en mijn eetgewoontes aan te passen en of ik nog een aantal onderzoeken wil ondergaan (bloed en ontlasting). Hier heb ik volmondig ja op gezegd, je wilt wel als je niet altijd van huis durft.

 

In mijn geval was het een traject van ongeveer een jaar en na het eerste ontlastingsonderzoek kreeg ik een uitgebreid rapport: ”uitwerking darm casuïstiek”. Dit bestaat uit vier fasen. Bij mij bleek uit het onderzoek dat er bij mij te weinig goede bacteriën aanwezig waren en dat er juist wel ziekteverwekkers aanwezig waren en dat mijn darmslijmvliezen beschadigd waren. Ik heb er met hulp van Henrike veel aan gedaan om mijn darmen te herstellen en de goede bacteriën weer terug te krijgen d.m.v. een heel goed advies in gezond eten en door een heel aantal voedingssupplementen. De eet adviezen en de voedingssupplementen kunnen per fase veranderen.

 

Wat mijn het allereerst opviel was dat ik minder pijn in gewrichten heb, een hele fijne bijkomstigheid. Daarna merkte ik dat ik minder moe ben (hier had ik al jaren last van) en ik heb nu weer veel meer controle op de ontlasting en kan er veel beter mee om gaan. Daarnaast had ik al jarenlang last van uveitis(oogziekte) en lichen sclerose. Dit blijken beide auto immuun ziektes te zijn die weer darm gerelateerd zijn, Henrike gaf aan dat ik hier veel minder last van zal hebben of dat het zelfs weg kan blijven.

 

De ziekte van Crohn zal ik nooit vanaf komen maar door de uitgebreide gesprekken met Henrike en het aanpassen van eetgewoontes ben ik een heel ander mens geworden waar ik Henrike met al haar kennis super dankbaar voor ben. Er was niet één vraag waar ze geen antwoord op wist.

 

Uiteraard zal er altijd wat zijn wat ik beter niet had kunnen eten of drinken maar door alle adviezen, tips, voorbeelden en recepten weet ik nu heel goed hoe ik het weer kan aanpassen en kan ik heel goed leven met Crohn en hoef ik niet meer naar de MDL arts.

Gerrie