Over mij

Hi! Ik ben Henrike, ongelooflijk geïnteresseerd in de werking van het lichaam en ontzettend gedreven jou van je klachten af te helpen en je (weer) lekker in je vel te laten voelen.

 

Net als vele jonge vrouwen, slikte ik op jonge leeftijd al de pil. Op mijn 19e stopte ik daar gedurende 5 maanden mee, maar mijn cyclus kwam niet op gang. Aangezien ik dat vreemd vond, nam ik contact op met mijn huisarts. Die vond het echter niet nodig om actie te ondernemen en adviseerde mij maar weer gewoon de pil te slikken.

 

Pas op mijn 26e stopte ik weer met de pil en bijna een jaar bleef mijn menstruatie volledig uit. Ook toen nam ik weer contact op met de huisarts, waar ik te horen kreeg dat ik maar terug moest komen als ik een concrete kinderwens had. Dat voelde voor mij niet goed en zorgde ervoor dat ik zelf op onderzoek uitging.

 

Steeds meer begon ik mij te interesseren in voeding & mind en de effecten ervan. Ik volgde de opleidingen Trainer Hormoonfactor en Mental Coach en kwam erachter dat mijn manier van leven (voeding, mindset, stress) ontzettend veel invloed had op mijn hormonen en cyclus, terwijl ik dacht al behoorlijk gezond te leven…

 

Ik ging op onderzoek uit en kwam erachter dat mijn manier van leven ontzettend veel invloed had op mijn hormonen en cyclus, terwijl ik dacht al behoorlijk gezond te leven...​

Ik paste mijn levensstijl aan, at de juiste voedingsmiddelen, ondersteunde mijn lijf met supplementen en…. plukte daar de vruchten van! Ik kreeg weer een regelmatige cyclus, had ineens geen opgeblazen buik meer, mijn darmen werden niet getriggerd als ik eens anders of iets ongezonds at en kreeg meer energie op de koop toe!

 

Bij veel meer mensen zie ik de vervelende gevolgen van onbalans in het lichaam, darmen en hormonen, die zich vaak uiten in (vage) klachten zoals huiduitslag, hoge bloeddruk, klachten rondom de cyclus, endometriose, PMS, overgangsklachten, buikpijn, diarree, obstipatie, prikkelbaar darmsyndroom, de ziekte van Crohn, neerslachtigheid, slaapproblemen, niet kunnen afvallen etc. Nu ik mijzelf en vervolgens ook andere vrouwen heb mogen laten ondervinden hoe verandering van levensstijl je leven en lijf positief kan beïnvloeden, gun ik het ook jou dat te ervaren.

 

Dus wil jij niet langer je symptomen onderdrukken, maar écht de oorzaak aanpakken? Wil je niet langer te horen krijgen ‘dat je er maar mee moet leven’ en het heft in eigen handen nemen? Super praktisch en met onze gezamenlijke inzet wil ik er samen met jou voor zorgen dat ook jij je weer lekker in je vel voelt.

Wil jij ook van je vage, hormonale of darmklachten af?

Henrike ten voeten uit...

 • Voor de volle 100%! 
  Als ik je help, wil ik je écht helpen. Dat betekent dat ik er voor de volle 100% voor ga. En dat verwacht ik dus ook van jou.

 • Direct 
  Ik ben misschien direct, maar dat heeft een heel belangrijke reden; jou zo goed mogelijk helpen.
 • Ervaringsdeskundige 
  Ook ik heb mogen ervaren wat een aangepaste leefstijl doet met je lijf. En met mij vele anderen.

 • Super leergierig 
  Ik ben nooit uitgeleerd en ervan overtuigd dat níemand te oud is om te leren. Mijn kennis om jou te kunnen helpen wordt dus steeds groter.

Als je mij echt kent dan weet je dat ik...

Gevolgde opleidingen