Het wordt komend weekend weer warm, heel warm! Als ik je dan zeg dat water drinken dan heel belangrijk is, zeg ik waarschijnlijk niets geks. Bovendien bestaan wij voor ongeveer 70% uit water!

hydratatie lichaam

🫗 WATER, WAAROM ZOVEEL OOK ALWEER?

💦 Water is met name voor de celstofwisseling van groot belang. Het ondersteunt bovendien de celcommunicatie
De uitwisseling van stoffen en informatie tussen de cellen vindt namelijk plaats via het lichaamswater. Water transporteert zuurstof naar de cellen.

💦 Het gaat stille ontstekingen tegen
Water is namelijk een natuurlijke anti-oxidant

💦 Het is super belangrijk voor het verwijderen van afvalstoffen
Vanuit bindweefsel worden afvalstoffen uiteindelijk via bloed en lymfevaten naar buiten gewerkt. Hiervoor is voldoende lichaamswater nodig, anders komt deze afvalverwerking tot stilstand.

💦 Gezonde spijsvertering
Ook een goede spijsvertering is afhankelijk van een goede hydratatie. Het helpt bij het afbreken van voedsel, absorptie van voedingsstoffen en het soepel laten verlopen van de darmperistaltiek.

💦 Gezonde huid
Voldoende water drinken zorgt voor een goede vochtbalans in de huid. Dit kan helpen bij het voorkomen van huidproblemen.

🫗 HOEVEEL WATER DRINKEN?

De hoeveelheid per dag te drinken water voor een volwassene is 30 ml/kg lichaamsgewicht. Meestal komt dat neer op zo’n 2 liter water per dag.

🫗 KLEINE BEETJES OF BULKDRINKEN?

Of je nu kleine beetjes drinkt of heel veel water ineens: ik vind het in eerste instantie vooral belangrijk dát je water drinkt! Wel kun je je bedenken dat iedere keer dat jij drinkt (en eet) jouw lichaam even ‘aan’ moet om te controleren dat wat jij naar binnen werkt, niet schadelijk is. Bovendien vind ik zelf het voordeel van bulkdrinken dat als ik dan tóch drink, ik het gemakkelijker vind ineens veel te drinken zodat ik zeker weet dát ik voldoende water drink.

🫗 KOOLZUUR

Ik drink zelf graag spa rood als ‘frisje’. Waar een ander dan een cola’tje drinkt ofzo. En in dat geval is een spa rood natuurlijk véle malen gezonder (bovendien snap ik echt niet wat mensen lekker vinden aan cola, maar dat terzijde). Koolzuurhoudende drankjes zijn echter niet optimaal voor jouw lichaam, omdat ze het lichaam verzuren. Wees hier dus een beetje terughoudend in.

Wil jij – net als ik – af en toe wat variatie, probeer dan eens wat gember, citroen of ander fruit aan je water toe te voegen.

🫗 MINERALEN ALS CO-FACTOREN

Je hebt co-factoren nodig die belangrijk zijn om het water goed op te kunnen nemen, zoals kalium, magnesium, jodium, fosfor, zink, kobalt, koper, sulfer en chroom. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig gebruik maken van onderstaande middelen.

💦 Keltisch zeezout bevat over het algemeen een veel hogere concentratie aan sporenelementen dan Himalaya zout (ja, hier ziet wel degelijk verschil in!)

 💦 Biocean Isotonische Zeewateroplossing

💦 Vitals Elementair Multi-Trace